Cycling 4 Climate

Medaille voor de Climate Classic 2023

Partner(s): Duurzaam Sport

Op maandag 19 juni 2023 fietsten bijna 1.500 duurzame fietsers langs de kustlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel te ver stijgt. Een kustlijn die wat Cycling 4 Climate betreft nooit werkelijkheid mag worden.

We kunnen niet langer wachten om aandacht te vragen voor de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan voor onder andere de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders. Vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we koste wat het kost voorkomen.

resultaat

Jan Wullink van Duurzaam Sport creëerde een volledig CO2 neutrale medaille voor alle deelnemers aan dit mooie evenement

Door middel van lasergraveren werden 1500 medailles geproduceerd zonder negatief effect op ons milieu.

Meer informatie: www.Eerlijkvakwerk.nl

Over BioPanel

BioPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. BioPanel bestaat voor 100% uit biobased materialen met als bestandsdelen industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Dit zijn snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die grotendeels lokaal geproduceerd kunnen worden. De productie van BioPanel heeft tot 99% minder CO2 uitstoot tot gevolg in verhouding tot conventionele materialen. Bovendien voorkomt het gebruik van BioPanel restafval.