Het verhaal achter BioPanel

Ondernemers Jeroen Drabbe en Fred van Schoonhoven zijn al sinds 2006 actief met het realiseren van duurzame routeconcepten. Bij gebrek aan een duurzaam alternatief voor bordjes van plastic of aluminium startten ze in 2016 samen met Wageningen University & Research de zoektocht naar een écht duurzame oplossing. Niet alleen circulair, maar ook CO2-neutraal, biodegradeerbaar en vrij van fossiele grondstoffen, zoals bauxiet, aardolie en kalk. Dit was de eerste stap in de richting van de ontwikkeling van BioPanel plaatmateriaal en de start van BioPanel BV als organisatie. 

Oer-Hollands hennep

Uiteindelijk kwam de zoektocht uit bij hennep. Niet de variant van waar je joints van rolt, maar een industriële variant die ook in de landbouw wordt gebruikt als bodemverbeteraar én lokaal goed verkrijgbaar is. De hennep wordt vermengd met PLA, een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur dat een restproduct is van de suikerproductie. Net als hennep is PLA een bewuste keuze, omdat het materiaal biobased én biodegradeerbaar is.

Duurzame ambities

Inmiddels zijn er verspreid over Nederland al zo’n 75.000 fietswegwijzers, routemarkeringen en informatiepanelen van BioPanel plaatmateriaal geplaatst. En daar houden de ambities zeker niet op. Want vrijwel dagelijks krijgen we vragen vanuit signmakers, kunststofhandels, bouwbedrijven, meubelmakers en (product)ontwerpers, die met ons plaatmateriaal of granulaat aan de slag willen. Het winnen van de juryprijs van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 begin 2021 is daarbij een mooie aanmoediging.

BioPanel Fred van Schoonhoven ontvangt juryprijs Gelderse Circulaire Innovatie Top20

Fred van Schoonhoven (rechts) neemt de juryprijs in ontvangst bij de uitreiking van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Lees meer

BioPanel Jeroen Drabbe in de Stentor

Jeroen Drabbe op een foto in een recent artikel in De Stentor over BioPanel. Bekijk het artikel. 

Goed idee, samenwerken of interesse om BioPanel reseller te worden?

Heeft u een goed idee voor een toepassing van BioPanel? Bent u actief in de (visuele) communicatie, signing of bebording? Of bent u leverancier van plaatmaterialen. Dan komen we graag met u in contact. BioPanel plaatmateriaal is ontwikkeld om bij te dragen aan het verminderen van CO2 impact én restafval. De toepassingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos. En daarbij werken we graag met partners die samen met ons de wereld een stukje duurzamer willen maken. 

Investeer in BioPanel

BioPanel groeit en de vraag naar duurzame alternatieve materialen zoals BioPanel ontwikkelt zich in een snel tempo. Om onze groei te versnellen staan wij open voor investeringen. Met die investeringen verwachten wij een versnelling te kunnen maken in het bedienen van nieuwe markten en geografieën, uitbreiding van het BioPanel productaanbod en optimaliseren en opschalen van onze sales- & marketingactiviteiten.   

Vacatures

Momenteel hebben we geen openstaande vacatures. Open sollicitaties zijn altijd welkom op info@biopanel.nl 

Vrijblijvend kennis maken?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen. Meer informatie vindt u op onze contactpagina.

Gratis BioPanel sample ontvangen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u BioPanel graag in handen heeft om te bepalen of het materiaal iets voor u kan betekenen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend een BioPanel sample aan!