BioPanel plaatmateriaal leent zich voor diverse toepassingen

Als milieuvriendelijk en circulair kunststof plaatmateriaal is BioPanel geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Het plaatmateriaal is oorspronkelijk ontwikkeld als duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor Aluminium en HPL plaatmateriaal voor bewegwijzering, routemarkeringen, informatiepanelen en bebording. BioPanel is zowel geschikt voor outdoor als indoor gebruik. De toepassingsmogelijkheden van BioPanel gaan echter veel verder dan signing. Denk bijvoorbeeld aan toepassing in de bouw en in meubilair. Bovendien is het granulaat dat wordt gebruikt voor BioPanel plaatmateriaal geschikt om mee te spuitgieten en er zo allerlei vormen mee te creëren.   

Bewegwijzering op basis van BioPanel

BioPanel plaatmateriaal leent zich uitstekend voor toepassing in een fietswegwijzer. Zo is het bijvoorbeeld gebruikt voor het duurzaam bewegwijzeren van de F344; een nieuwe snelfietsroute tussen Apeldoorn en Deventer. Twee steden die onderdeel uitmaken van de Cleantech Regio, die als doel heeft de meest duurzame regio van Nederland te worden.

Wist u dat u met één fietswegwijzer van BioPanel plaatmateriaal zoals afgebeeld al ca. 16,6 kg CO2 wordt bespaart ten opzichte van een fietswegwijzer van aluminium plaatmateriaal.

Routemarkeringen van BioPanel

Als je aan het wandelen of fietsen bent, geeft het een goed gevoel om te weten dat voor de (fiets)routemarkering een duurzame keuze is gemaakt. Met BioPanel plaatmateriaal als basis voor routemarkeringen, rust u wandelroutes uit met een materiaal dat qua sterkte vergelijkbaar is met gebruikelijke HPL-materialen. In tegenstelling tot HPL is BioPanel 100% biobased, bevat het geen fossiele grondstoffen en is het aan het einde van de levensduur recyclebaar én biodegraardeerbaar. Bovendien garanderen we een duurzaamheid van ten minste 10 jaar. Op dit moment wijst BioPanel u al de weg op diverse plekken op de Veluwe, in Groningen en in Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Wist u dat de CO2 footprint van BioPanel plaatmateriaal tot 88% lager ligt dan bij Trespa/HPL en tot 99% lager dan bij aluminium plaatmateriaal. 

Informatiepanelen op basis van BioPanel

Als je in de natuur aan het recreëren bent, is het natuurlijk een fijn idee als je weet dat ook voor de informatiepanelen een milieuvriendelijke keuze is gemaakt. Met informatiepanelen op basis van BioPanel kiest u voor een biobased kunststof dat bestaat uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. De informatiepanelen zijn volledig recyclebaar en hebben een extreem lage CO2 uitstoot. Bovendien zijn informatiepanelen op basis van BioPanel plaatmateriaal aan het einde van de levensduur biodegradeerbaar. Zo wordt restafval voorkomen.  

Wist u dat één informatiepaneel van BioPanel plaatmateriaal al snel 8 kg CO2 bespaart ten opzichte van Trespa/HPL plaatmateriaal. Dat is vergelijkbaar met 48km autorijden.

(Verkeers)borden van BioPanel

Veel bedrijven verduurzamen hun wagenpark door de inzet van elektrische auto’s. Tegelijkertijd kiezen bedrijven voor parkeerborden veelal nog voor aluminium. Met parkeerborden op basis van BioPanel zetten bedrijven een extra stap in hun duurzaamheidsambities. En uiteraard is BioPanel ook voor andere verkeersborden, makelaarsborden en andere bebording een milieuvriendelijke en circulaire keuze met minimale CO2 impact.   

Wist u dat een parkeerbord van BioPanel plaatmateriaal met een formaat van 400mm x 600mm ca. 11,3 kg CO2 bespaart ten opzichte van een vergelijkbaar formaat parkeerbord van aluminium.

BioPanel plaatmateriaal (op maat) voor jouw product of project

BioPanel plaatmateriaal produceren wij standaard in een formaat van 2040x1020mm in diktes van 3mm en 6mm. Het plaatmateriaal kan desgewenst worden gecombineerd tot grotere diktes. Ook kunnen wij het frezen tot kleinere formaten, in uiteenlopende vormen én voorzien van boorgaten en diverse bevestigingen. Voor signing doeleinden kunnen wij BioPanel voorzien van een bedrukte PVC-vrije folie. Op dit moment doen wij het frezen en beplakken in de meeste gevallen nog zelf, maar mocht u interesse hebben in grotere volumes plaatmateriaal en beschikken over de juiste machines om het materiaal te bewerken dan maken we graag kennis.  

BioPanel ook geschikt om mee te spuitgieten

BioPanel plaatmateriaal produceren wij van ons eigen ontwikkelde granulaat, dat ook geschikt is om mee te spuitgieten. Door het granulaat geleidelijk op te warmen ontstaat een homogene vloeibare massa met dezelfde samenstelling en temperatuur. Door de vloeibare massa vervolgens in de juiste dosering in een matrijs te spuiten en onder de juiste omstandigheden en druk te laten afkoelen hard het uit in de gewenste vorm. Mocht je interesse hebben in het spuitgieten met ons granulaat dan maken we graag kennis! 

Meer weten over BioPanel?

We helpen je graag verder! Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een nadere kennismaking. Uiteraard kunt u ook zelf contact met ons opnemen. Meer informatie vind u op onze contactpagina.

Gratis BioPanel sample?

BioPanel zelf een keer in handen hebben om te bepalen of het materiaal iets voor u kan betekenen. Dat kan! Vraag eenvoudig een gratis BioPanel sample aan!  

Het verhaal achter BioPanel

Ondernemers Jeroen Drabbe en Fred van Schoonhoven zijn al sinds 2006 actief met het realiseren van duurzame routeconcepten. Bij gebrek aan een duurzaam alternatief voor bordjes van plastic of aluminium gingen ze in 2006 op zoek naar een écht duurzame oplossing. Niet alleen circulair, maar ook CO2-neutraal, biodegradeerbaar en vrij van minerale grondstoffen, zoals bauxiet, aardolie en kalk. Dit was het vertrekpunt voor de ontwikkeling van BioPanel.