Circulaire PC Behuizing

99% minder CO2-uitstoot met BioPanel plaatmateriaal dan plaatstaal

Opdrachtgever: Hempstudio voor Coolermaster

De vraag: Ontwikkel een biobased PC behuizing. Probeer zoveel mogelijk onderdelen van de behuizing circulair bij voorkeur biodegradeerbaar te maken. In nauwe samenwerking met Ralph Dost zijn we deze uitdaging aangegaan. Daarbij hebben we geprobeerd alle onderdelen van de PC behuizing milieuvriendelijker te maken. 

Klik hier voor meer informatie over Hempstudio 

Klik hier voor meer informatie over Coolermaster

Klik hier voor het persbericht

Resultaat

Op enkele schroeven na is de kast volledig circulair en biodegradeerbaar. 95 % van de kast bestaat uit BioPanel. Met deze behuizing wordt 99% CO2 gereduceerd ten opzichte van een reguliere PC behuizing.

Over BioPanel

BioPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. BioPanel bestaat voor 100% uit biobased materialen met als bestandsdelen industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Dit zijn snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die grotendeels lokaal geproduceerd kunnen worden. De productie van BioPanel heeft tot 99% minder CO2 uitstoot tot gevolg in verhouding tot conventionele materialen. Bovendien voorkomt het gebruik van BioPanel restafval.