BioPanel informatiepanelen Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

40 kg CO2 reductie ten opzichte van Trespa/HPL panelen

Opdrachtgever: Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht wil bewoners en toeristen laten genieten van de natuur en het watererfgoed in hun regio. Door middel van een flyer, vaarroutes en informatiepanelen worden recreanten gewezen op de schoonheid van dit gebied en verleid om het water op te gaan.

Opdracht

In opdracht van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn 5 informatiepanelen ontwikkeld van BioPanel, een milieuvriendelijke plaatmateriaal. De informatiepanelen tonen de verschillende vaarroutes en zijn geplaatst bij diverse bootverhuurders. BioPanel is een biobased kunststof dat volledig bestaat uit hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. De informatiepanelen hebben een extreem lage CO2-uitstoot, zijn volledig recyclebaar en aan het einde van de levensduur bovendien biodegradeerbaar. Ook de signing is milieuvriendelijk. Het BioPanel plaatmateriaal is voorzien van een PVC vrije folie waarop een full colour print wordt aangebracht waarna de print wordt voorzien van een PVC vrije beschermlaminaat. Printen op een PVC vrije folie is veel milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een zeefdrukmethode. 

Resultaat


Voor dit project zijn 5 BioPanel informatiepanelen geplaatst.

Daarmee heeft Waterschap Amstel, Gooi en Vecht 40 kg CO2 gereduceerd ten opzichte van HPL/Trespa panelen.

Dit staat gelijk aan 240 km autorijden met een gemiddelde dieselauto!

Over BioPanel

BioPanel is een duurzaam, circulair en biodegradeerbaar kunststof plaatmateriaal dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. BioPanel bestaat voor 100% uit biobased materialen met als bestandsdelen industriële hennep en een thermoplastisch biopolymeer van melkzuur (PLA). Dit zijn snel hernieuwbare plantaardige grondstoffen, die grotendeels lokaal geproduceerd kunnen worden. De productie van BioPanel heeft tot 99% minder CO2 uitstoot tot gevolg in verhouding tot conventionele materialen. Bovendien voorkomt het gebruik van BioPanel restafval.